Blog...

Vőlegény pohárköszöntő

Mit mondjon a vőlegény a vacsora kezdete előtt?

Emberek előtt akkor sem könnyű beszélni, ha ők a barátaink, családunk, hiszem a téma amiről beszélni fogunk, a legnehezebb, a saját érzéseink. Időnként ezeket még a magunk számára sem könnyű szavakba foglalni, nemhogy akkor, amikor mindenki minket néz.

Mi a megoldás?

Ugyanaz, mint az iskolában volt. Puskázni kell!

Az utóbbi időben egyébként a vőlegények egyre jobbak. Sokan fejből mondják, bár mindig van egy jegyzet a telefonban vagy papíron. Hozzáteszem egyik sem ciki. Az esküvő dolgait, forgatókönyv, kvízjáték, ültetési rend, tanúk, családtagok nevei én is a telefonban tartom és az esküvő előtti napon kirakom a főképernyőre, hogy ha bármire szükség van, gyorsan el tudjam érni. Klassz a papír is, de macerásabb.

De a legtöbbször az a kérdés hozzám ..

Mit mondjak, hogy ne legyen se túl rövid ( Szia, pohár! – Ezt inkább ne!) se túl hosszú ( 3 gépelt oldal)
Ezért írtam egy mintát, amiben benne van minden, természetesen lehet ennél harsányabb, vidámabb vagy akár visszafogottabb is.

Kedves Szülők, barátaink, vendégeink és gyönyörű Menyasszonyom!

Köszönöm, hogy eljöttetek és együtt ünnepeljük ezt a különleges napot, és nem tudom elégszer elmondani, mennyire hálás vagyok, hogy eljutottunk idáig. Először is, szeretnék köszönetet mondani a szüleimnek, hogy mindig mellettem álltak, az értékrendjüket, a szeretetüket örökre magamban hordozom.
Drága menyasszonyom szüleinek, hogy rám bíztátok a lányotokat és befogadtatok a családotokba. Igérem, gyorsan megkezdjük az unoka „legyártását”!

Kedves vendégek, az esküvőnk nem lenne ugyanaz nélkületek. Köszönjük, hogy itt vagytok, hogy megosztjátok velünk ezt a különleges pillanatot. Egy hatalmas tapsot kérek minden vendégnek, aki eljött ma!

És végül, de nem utolsósorban, a szívemnek legszebbje felé fordulok: Drága [Mennyasszony Neve], aki most a kezemet fogod és rabul ejtetted a szívemet. Ma nem csak az esküvőnk napja van, hanem az új életünk kezdetének az első napja is. Ígérem, hogy mindig veled leszek, nevetni fogok veled, sírni fogok veled és minden nap szeretni foglak, ahogyan azt ma is teszem.

Tehát emeljük a poharunkat, és kívánjuk egymásnak is sok-sok boldogságot (ne csak nekünk), egészséget, de legfőképpen nekünk az örök szerelmet. Legyen ez a nap felejthetetlen!

Köszönöm, hogy itt vagytok, és szeretlek [Mennyasszony Neve]!
Egészségetekre!

A vőlegény a beszédekben mindig az utolsó.

Miért jó ez?

Mert végig tudja hallgatni az előtte felszólalókat. Hallja, hogy mások sem a szónoki székre születtek, ráadásul a korábbi beszédekre tud reflektálni, így neki van a legkönnyebb dolga.

A pohárköszöntők sorrendje az esküvőn:

  • ceremóniamester/vőfély
  • egy fő a menyasszony családjából vagy a tanúja
  • egy fő a vőlegény családjából vagy a tanúja
  • vőlegény

Ezek közül időnként egy-egy kimarad, de azért egyre kevésbé vonják ki magukat a családtagok ebből a kedves és szép eseményből.

Még nincs ceremóniamester? Kérj ajánlatot tőlem itt
Igar Tibor
Esküvői ceremóniamester, tánctanár, műsorvezető vagyok Életcélom és küldetésem, hogy a velem való találkozás után vidámabb, bulizósabb és táncosabb legyen az életed. Méltó és megérdemelt helyre kerüljön a szórakozás, mert tapasztalom és látom, hogy szétdolgozza magát mindenki, miközben a klassz pillanatok és lehetőségek itt vannak egy karnyújtásnyira.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük