Mit csinál az esküvőn egy ceremóniamester?

Szükségetek van egyáltalán ceremóniamesterre az esküvőn?

Egyáltalán nem biztos. Kizárólag abban az esetben, ha az eddig lefoglalt szolgáltatók, fotós, zenekar/Dj, videós és az étterem/rendezvényhelyszín a jelenlegi vendéglétszám és elképzelések alapján úgy látja, hogy indokolt lenne egy olyan ember, aki az esküvőt levezeti.

Természetesen a végső döntés mindig a Tiétek, de ha az első esküvőtöket szervezitek, a saját megérzéseiteken kívül a már lefoglalt szolgáltatók véleményét mindenképpen érdemes kikérni.

Léteznek úgynevezett ajánlott paraméterek, nézzük először ezeket

  • 45-50 fő feletti létszám esetén
  • Amikor kettőnél több az esküvői helyszín. Templomi és polgári szertartást is szeretnétek aznap, valamint az étterem is külön helyszínen van, ezért a vendégeket minden egyes helyszínen kalauzolni kell, intézni a beültetéseket, ismertetni a szertartások utáni programokat.
  • Amikor tudjátok, hogy a vendégek nem bulizósak

A ceremóniamester feladatai részletesen

Esküvő előtt:
– Közös forgatókönyv készítés az esküvőre, személyes találkozókkal, előzetesen és az esküvő előtti hetekben újra.
– Jellemzően négyszer két órás megbeszélést tartok a párokkal, hogy az esküvő minden részletét átbeszéljük. Ebből az első találkozó kötelezettségektől mentes és természetesen díjmentes.
– Minden esküvői szolgáltatóval telefonon és e-mailben is egyeztetem a forgatókönyvet és az esküvőtök fontosabb részleteit,
– A vacsorahelyszínnel pedig a vendégvárás és az egész este eseményeit.

Az esküvő napján:
– A vendégvárástól a hajnali elköszönésig, minden lépését az esküvőnek koordinálom. Általában hajnali 3-kor köszönök el, de ez igény szerint változhat.
– Tartom a kapcsolatot a többi szolgáltatóval, zenész, videós, fotós, hogy minden pillanat megfelelően legyen dokumentálva.
– Amennyiben a fotós és a Ti részetekről is igény van rá, egyedi módon állítom be a csoportképeket, a csokordobást és a kiscsoportos fotózást.
– Az étterem és a felszolgálók munkáját összekapcsolom. Mindig legyen elég pincér, gyors legyen a rendelések teljesítése, gördülékenyen menjen a vacsora.
– A megbeszéltek szerint játékkal, programokkal színesítem az estet
– Táncba viszem a vendégeket, úgy, hogy közben észre sem veszik, mégis van két olyan esemény az esküvőn, ahol ülő ember nem marad az asztaloknál.
– Megcsinálok minden olyan dolgot, amit egyébként egy rokonnak vagy barátnak kellene, legyen az az vendégvárással, ültetéssel vagy esetleg egy ittas vendéggel kapcsolatos probléma

Ceremóniamester és tánctanár vagyok, imádom az esküvőket az előkészületektől egészen addig a pillanatig, amíg izzadtan, fáradtan, hajnalban elköszönünk egymástól egy óriási buli után. A legfőbb küldetésem, hogy az esküvő végén Ti, a család és a vendégek így gondoljanak vissza az egész napra
– Pont így volt tökéletes, semmit sem csinálnék másképp!

Hogyan tovább, ha eddig már eljutottunk?

 

Ha az esküvő tervezésének a legelején vagytok, érdemes az Esküvői tippek résszel kezdeni
Amennyiben az ajánlat érdekel Benneteket

Kérj ajánlatot tőlem itt Belenézek az esküvős tippekbe